Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
сучасний флюоромобіль
12.08.2022
12:01

Протитуберкульозні заклади продовжують отримувати сучасне обладнання

Днями у розпорядженні Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру з'явився сучасний флюоромобіль. Він стане надважливою ланкою в системі ефективної боротьби з туберкульозом. Як повідомляють у медзакладі, цей автомобіль буде їздити у віддалені куточки регіону, щоб обстежувати людей і вчасно виявляти недугу.

Це стало можливим завдяки Міністерству охорони здоров'я України та за сприяння Центру громадського здоров'я, а також з допомогою Міністерства Європи та закордонних справ Франції та Центру кризових ситуацій та підтримки.

Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр перший заклад в Україні, який отримав таке авто. 

«Автомобіль сучасний та оснащений якісним обладнанням – це своєрідний «himars» в медичній галузі», – зазначає очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

У Рівненському фтизіопульмонологічному медичному центрі наголошують, що обстеження на флюоромобілі допоможе виявляти не лише туберкульоз, а й ряд інших хвороб – це легеневі патології, онкоутворення тощо.

Як зазначає перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк завдяки флюромобілю співпраця між фтизіопульмонологічним центром та закладами ПМСД в громадах в частині діагностики та профілактики туберкульозу вийде на якісно новий рівень.

«Це однозначно прорив у роботі з раннім виявленням туберкульозу. Ми неодноразово наголошували, що наші пацієнти приходять до нас з запущеними й деструктивними формами хвороби. Діяльність флюромобіля буде спрямована саме на вчасну діагностику хвороби. В першу чергу будуть здійснюватися візити у ті громади, де є хворі. Особлива увага приділятиметься людям з груп ризику, контактним особам та ВПО», – розповідає директор медичного центру Федір Аврука й переконує, що фтизіатрична служба області розвиватиметься й надалі.

Нагадаємо, що фтизіопульмонологічні центри України оснащуються й іншим сучасним устаткуванням, зокрема, діагностичними системами GeneXpert, картриджами до них, планшетами для відеоконтрольованого супроводу лікування пацієнтів та іншим обладнанням. 

 

Фото Рівненського фтизіопульмонологічного медичного центру

Інші новини