Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Реалізація проекту «Реформа ВІЛ-послуг у дії» на Черкащині
21.09.2016
15:09

Реалізація проекту «Реформа ВІЛ-послуг у дії» на Черкащині

20 вересня Черкаську обласну державну адміністрацію відвідали директор проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії», Deloitte Consulting, LLP Ібрагім Шехата, заступник керівника проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» Алішер Латипов та радник з питань політики у сфері охорони здоров’я USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» Алла Василькова.

У березні поточного року за ініціативи Deloitte Consulting був підписаний меморандум про співпрацю та розпочато роботу з реформування соціальних, ВІЛ-сервісних послуг, надання замісної підтримувальної терапії у Каневі та Канівському районі Черкаської області, відпрацювання моделі соціального замовлення, обрахування вартості медичних послуг та ін.

Упродовж зустрічі було підсумовано результати піврічної роботи у напрямку реалізації проекту та окреслено подальші плани. Як досягнення відзначено створення сайту ЗПТ у Канівській ЦРЛ за співфінансування проекту та місцевої влади. Наразі існує необхідність у наданні інтегрованого пакету особам із потрійною проблемою АРТ/ЗПТ/ТБ, шляхом створення центру інтегрованої допомоги. У планах на наступний рік – запровадження інтегрованих послуг на первинному та вторинному рівні медичної допомоги, широке запровадження послуг ДКТ, тобто перехід до пацієнт-орієнтованої системи ВІЛ-послуг, а саме: послуги децентралізації, видачі антиретровірусної терапії, інтегровані послуги, зокрема ВІЛ/ТБ/ЗПТ.

У процесі реалізації проекту виконано значну роботу з підготовки реалізації механізму соціального замовлення у Канівському районі, щоб у подальшому цей досвід розповсюдити на всю область.

«Приємно, що нині у нас є така співпраця, коли обласна, районна та міська влада спільно з громадськими організаціями об’єднують зусилля заради єдиної мети. Відтак маємо конкретні результати. Переконаний, чим більше буде таких проектів, тим українське суспільство буде ближчим до європейських стандартів» – зазначив заступник голови обласної адміністрації Віталій Коваль.

Інші новини