Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Розпочато новий раунд оцінювання чисельності ключових груп і ЛЖВ
22.11.2018
14:00

Розпочато новий раунд оцінювання чисельності ключових груп і ЛЖВ

20 листопада у приміщенні БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» відбулися робочі зустрічі з обговорення оцінок чисельності представників ключових груп та отримання оновлених оцінок ЛЖВ на національному та регіональному рівнях 2018 р.

Метою цих заходів було обговорення нового раунду оцінювання чисельності людей, котрі вживають наркотичні речовини ін’єкційним способом, секс-працівників, чоловіків, які мають секс із чоловіками, та людей, що живуть із ВІЛ, на національному та регіональному рівнях.

У нарадах взяли участь фахівці ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», МБФ «Альянс громадського здоров’я», БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», представники донорських організацій і міжнародних проектів, лідери ключових спільнот.

Під час жвавої дискусії учасники обговорили методику та інструментарій оцінювання чисельності ключових груп у 2018 р., вимоги PEPFAR до подання оцінок кількості ЛЖВ та узгодили основні налаштування програми Spectrum, за допомогою якої відбуватиметься розрахунок кількості ЛЖВ.

Центр громадського здоров’я зацікавлений в отриманні якісних даних і коректних результатів оцінювання та налагодженні співпраці між організаціями, зусилля яких спрямовано на протидію епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні. Для відкритості оцінювання під час зустрічі було погоджено подальшу взаємодію ЦГЗ, «Альянсу громадського здоров’я» та «Всеукраїнської мережі ЛЖВ» у межах цих досліджень та поінформовано про можливість для всіх зацікавлених сторін долучитися до оцінювання 2018 р., зокрема для представників ключових спільнот.

Оновлені показники чисельності ключових груп і ЛЖВ буде отримано у січні 2019 р., після чого відбудуться обговорення результатів та їхнє затвердження на регіональному рівні. На підставі отриманих результатів на національному і регіональному рівнях визначатимуть кількісні показники розвитку профілактичних програм і плануватимуть самі програми та проекти з протидії поширення ВІЛ-інфекції.

Робочі зустрічі було організовано в рамках проекту SILab «Підтримка системи епіднагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій МОЗ України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров’я», котрий впроваджує Центр громадського здоров’я, за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC), на виконання Надзвичайного плану Президента США для надання допомоги у зв’язку зі СНІДом (PEPFAR).

Інші новини