Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Роз’яснення: в Україні щеплення КПК роблять вакцинами виробництва Бельгії та США
01.02.2019
11:00

Роз’яснення: в Україні щеплення КПК роблять вакцинами виробництва Бельгії та США

В Україні щеплення проти кору роблять вакциною КПК (від кору, паротиту і краснухи). Для цього застосовують вакцини «Пріорикс»/Priorix (виробник Glaxosmithkline Biologicals S.A., Бельгія) та «М-М-Р ІІ»/M-M-RII (виробник Merck & Co., Inc., США).

Обидві вакцини гарантовані державою безоплатно в рамках національного календаря профілактичних щеплень. Вони безпечні, ефективні та якісні, прекваліфіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), найавторитетнішою інституцією світу у сфері охорони здоров’я. Вакцин проти кору іншого виробництва в Україні немає!

Комбінована вакцина для профілактики кору, краснухи і паротиту виробництва «ГлаксоСмітКляйн Біолоджикалс С.А.» (Бельгія) має в Україні реєстраційне посвідчення на медичний імунобіологічний препарат № UA/13694/01/01.

Препарат «М-М-Р ІІ вакцина проти кору, паротиту та краснухи вірусна, жива/М-М-R ІІ measles, mumps and rubella virus vaccine, live» виробництва «Мерк Шарп і Доум Корп.» (США) має в Україні реєстраційне посвідчення № UA/16617/01/01.

Детальніше з усією інформацією про препарати можна ознайомитися на сайті Державного реєстру лікарських засобів України: http://www.drlz.com.ua.

Довідково

Компанія GlaxoSmithKline (GSK) з 2000 р. постачає в Україну комбіновану вакцину проти кору, краснухи і паротиту, вироблену в Бельгії, для забезпечення національної програми імунізації та потреб приватного ринку вакцин.

Американська компанія Merck допомагає захистити малюків від кору, епідемічного паротиту і краснухи в усьому світі протягом майже 50 років.

Інші новини