Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Сезонний грип: допоможе вакцинація та поінформованість українців
01.11.2016
14:42

Сезонний грип: допоможе вакцинація та поінформованість українців

1 листопада 2016 року Наталія Нізова, професор, доктор медичних наук, Генеральний директор Центру громадського здоров`я МОЗ України та Алла Щербінська, професор, доктор медичних наук, заступник Генерального директора УЦКС взяли участь у спільному засіданні круглого столу "Завдання держави у попередженні наслідків грипу в Україні".

Учасників круглого столу привітали віце-президент НАДУ Марина Білинська, заступник Міністра охорони здоров'я України Оксана Сивак, генеральний директор ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України" Наталія Нізова.

На круглому столі було обговорено питання оцінки впливу грипу на стан здоров'я населення України під час сезонного росту захворюваності та визначено роль державних і місцевих органів влади в попередженні наслідків захворювання.

Актуальність проблеми, піднятої під час виступів учасників дискусії,  є гострою, адже на сьогодні пріоритетним напрямком розбудови системи громадського здоров’я в Україні є і профілактичні засоби, своєчасність, ширше охоплення та доступність до вакцинації піж час епідемії грипу.

За результатами круглого столу прийнято Резолюцію.

Інші новини