Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Системність профілактичних заходів щодо імунізації населення суттєво вплине на попередження інфекційних захворювань в Україні
08.02.2017
17:26

Системність профілактичних заходів щодо імунізації населення суттєво вплине на попередження інфекційних захворювань в Україні

Сьогодні в Україні є суспільний запит на підвищення рівня імунізації населення, який повинні реалізувати держава разом з представниками громадських організацій, що підтримують важливість вакцинації.

Про це сьогодні під час прес-конференції «Як досягти європейського рівня вакцинації в Україні. Роль громадськості» в Українському кризовому медіа-центрі повідомила Генеральний директор Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я, професор Наталія Нізова.

«Завдання Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України разом з громадськістю, сформувати у суспільстві усвідомлення важливості щеплення як головного інструменту попередження інфекційних захворювань та інструменту, що допоможе захистити доросле і дитяче населення від захворювань, які можуть бути інколи навіть смертельними», - підкреслила доктор медичних наук Наталія Нізова.

Вона також додала, що у структурі Центру громадського здоров’я вже започаткував свою роботу відділ стратегії імунізації, що чітко розбудовує свою стратегію роботи разом з міжнародними партнерами такими як ВООЗ та ЮНІСЕФ.

«Метою діяльності відділу стратегії імунізації передусім є формування разом з МОЗ України політики щодо вакцинації в країні, а також залучення всіх медичних працівників до вирішення цієї проблеми. Передусім це стосується спеціалістів первинної медичної ланки, які покликані працювати безпосередньо із сім’єю - дитячим та дорослим населенням. Це в першу чергу потрібно для  того, щоб дуже швидко забезпечити в Україні подолання того недоліку, який пов'язаний з дуже низьким рівнем вакцинації населення, що сьогодні є причиною для тривоги як європейської та і світової спільноти. Ми переконані, що системність заходів і міжвідомча співпраця дадуть можливість за 1-2 роки вивести Україну у лідери цього процесу, щонайменше  як це було 10 років тому», - зауважила Наталія Нізова.

Інші новини