Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Тиждень громадського здоров’я 2021: розклад вебінарів з 17 до 21 травня
14.05.2021
16:11

Тиждень громадського здоров’я: розклад вебінарів з 17 до 21 травня

Щороку навесні проходить Тиждень громадського здоров’я. Центр громадського здоров’я проведе низку вебінарів із провідними фахівцями, котрі допоможуть людям покращити свою обізнаність про здоров’я, здобути корисні звички та навіть змінити стиль життя. Звісно ж, на краще!

Під час лекцій слухачі зможуть поставити свої запитання спікерам та отримати на них відповіді.

  • 17 травня поговоримо про донорство крові з Іриною Славінською, співзасновницею та генеральною директоркою (CEO) ДонорUA.

Які теми охопимо?

Що робити, якщо ви захотіли стати донором? Чи безпечно це в часи пандемії? А якщо ви перехворіли на COVID-19, то ваша кров корисна?
P.S. Так, і навіть дуже!

Час: 15:00

  • 18 травня послухаємо виступи Руслани Дутчук із Департаменту замовлення медичних послуг та лікарських засобів НСЗУ та Дмитра Скіргіко, сімейного лікаря медичного центру «100 % життя».

Які теми охопимо?

Як часто потрібно проходити профілактичні огляди? Безкоштовні послуги в сімейного лікаря є безкоштовними в ході профілактичних оглядів? Чому в Україні похід до сімейного лікаря завжди з очікуванням зіпсованого настрою? Про роль сімейного лікаря у виявленні інфекційних та неінфекційних захворювань і не тільки.

Час: 15:00
 

  • 19 травня Олена Бідованець, головна фахівчиня з вірусних гепатитів та опіоїдної залежності, Андрій Білець, лікар-інфекціоніст та Яна Терлеєва, завідувачка відділу координації програм діагностики та лікування ТБ детально розкажуть, який маршрут пацієнта, який хоче зробити тестування на ВІЛ, вірусні гепатити, туберкульоз.


Які теми охопимо?

Потрібно регулярно тестуватися на ВІЛ/ВГ/ТБ, чи це необхідно лише в разі потенційного інфікування? Куди мені йти, якщо я хочу пройти тестування: до сімейного лікаря, у лікарню або інші ЗОЗ?

Усе, що ви хотіли знати, але соромились запитати!
Час: 15:00

  • 20 травня разом із міжнародними експертами спробуємо розібратись, чи справді гаджети покращують наше життя?

1. «ТВЕН проти традиційних сигарет. Фейк від тютюнових корпорацій», Владислав Збанацький, заступник генерального директора Центру громадського здоров’я.

2. «Успішне старіння: глобальні пріоритети стратегії зменшення витрат на систему охорони здоров’я», Доктор Массимо Гуалерци, спеціаліст із кардіології, професор Пармського університету, засновник та медичний директор The Longevity Suite.

3. «Сучасні технологічні інновації в системі охорони здоров’я: “кишенькові” діагностичні прилади», Ілля Чайковський, доктор медичних наук, доктор медичних наук (Німеччина), доктор філософії в галузі медичної та біологічної інформатики та кібернетики, (Україна), доцент, провідний науковий співробітник, завідувач сектору клінічної кібернетики.

  • 21 травня Федір Лапій, лікар-інфекціоніст ГО «Батьки за вакцинацію» нагадає нам про важливість рутинної вакцинації дітей у ранньому віці.

Які теми охопимо?

Календар щеплень: проти яких захворювань обов’язково треба вакцинуватися дітям у ранньому віці? Який склад вакцин? Чому молодим батькам варто не ігнорувати щеплення дітей?

Час: 11:00

Трансляції вебінарів будуть на сторінках Центру у Facebook та YouTube. Слідкуйте за щоденними анонсами в соціальних мережах Центру, аби не пропустити.

Також запрошуємо вас долучатися до щоденних руханок, які ми проведемо разом із ГО «Здорова нація — майбутнє України». Займатися разом із нами можна буде о 7:00 ранку в Facebook та Instagram. Для тих, хто не встиг прокинутися так рано й позайматися наживо, записи будуть збережені й доступні в IGTV.

Інші новини