Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В межах гуманітарної допомоги від партнерів Україна отримала необхідне обладнання
17.10.2022
13:12

Україна отримала системи аналізу газів та хімічного складу крові та неінвазивні апарати штучної вентиляції легенів BiPAP

Завдяки зусиллям Центру громадського здоровʼя Україна отримала необхідне обладнання для забезпечення якісного лікування в межах гуманітарної допомоги від партнерів. Отримані системи аналізу газів хімічного складу крові призначені для діагностики пацієнтів у важкому стані за різних захворювань. Дослідження триває короткий проміжок часу – всього 70 секунд. Швидкий аналіз дозволяє одразу поставити точний діагноз і почати відповідне лікування пацієнта.

Неінвазивний апарат штучної вентиляції легенів BiPAP – це форма допоміжної штучної вентиляції легенів, що забезпечує штучну підтримку дихання протягом всього дихального циклу. Апарати підтримують функцію дихання пацієнта. Їх використовують у разі недостатності дихання, викликаній різними причинами, а також під час респіраторної підтримки важких пацієнтів, в тому числі й післяопераційних та хворих на COVID-19.

Аналізатори придбані коштом Глобального фонду для швидкого й ефективного  реагування на COVID-19 у межах виконання програми Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією «Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні».

Обладнання передано до Регіональних фтизіопульмонологічних центрів, Центрів СНІДу та до медичних закладів, які лікують пацієнтів із COVID-19.

Інші новини