Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Українські фахівці опанували новітні методи біоповедінкових досліджень
27.09.2018
13:00

Українські фахівці опанували новітні методи біоповедінкових досліджень

17–20 вересня та 24–27 вересня у с. Пухівка Київської області відбулися тренінги з біоповедінкових досліджень, аналізу та інтерпретації даних для спеціалістів лабораторій. 50 учасників — фахівці національного рівня та спеціалісти з питань діагностики ВІЛ усіх регіонів України дізналися про особливості досліджень серед ключових груп, специфіку застосування різних діагностичних тест-наборів та Lag-тестів для виявлення недавнього інфікування.

Фасилітатори тренінгів — Олена Максименок та Олена Кислих (відповідно старший науковий співробітник і науковий співробітник ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського НАМН України») — продемонстрували електронний інструмент для роботи з Lag-тестами і алгоритм методу «сухої краплі крові».

Ці тренінги для регіональних фахівців відбуваються у рамках переходу відповідальності за здійснення таких досліджень від неурядових до державних організацій. Центр громадського здоров’я презентує Стратегічний план із проведення біоповедінкових досліджень серед ключових груп в Україні на 2018–2021 рр. під час 7-ї Національної конференції з моніторингу та оцінки 23–25 жовтня 2018 р. в Одесі.

Тренінги було організовано в рамках проекту SILab «Підтримка системи епіднагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій МОЗ України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров’я», який впроваджує Центр громадського здоров’я, за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC), на виконання Надзвичайного плану Президента США для надання допомоги у зв’язку зі СНІДом (PEPFAR).

Інші новини