Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
12.08.2021
15:28

Уряд продовжує адаптивний карантин до 1 жовтня 2021 року

11 серпня 2021 року на засіданні Кабінету Міністрів України урядовці прийняли рішення продовжити адаптивний карантин, а також режим надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року. Таке рішення ініціювало Міністерство охорони здоров’я.

Наразі епідемічна ситуація повністю контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо зростання кількості госпіталізацій і важких хворих на COVID-19.

«Кількість нових випадків захворюваності за останні тижні зростає, але передумов для зміни рівня епіднебезпеки поки немає. Закликаю всіх вакцинуватись і захистити себе від можливих тяжких наслідків коронавірусу», — заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Міністерство охорони здоров’я готує лікарні, а кількість ліжок із підведеним киснем, за даними МОЗ, складає майже 100%. Крім того, окремо закуплено 15 тисяч кисневих концентраторів, які дозволять лікувати українців на амбулаторному етапі», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що для протидії розповсюдженню коронавірусу SARS-CoV-2, зокрема, штаму «Дельта» уряд посилив правила перетину кордону. Але лише вакцинація є єдиним ефективним способом вберегтися від тяжкого перебігу хвороби чи смерті.

Усі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні — схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні. В Україні щеплять такими препаратами:

  • AstraZeneca (SKBio та Covishield);
  • Coronavac/Sinovac-Biotech;
  • Comirnaty/Pfizer-BioNTech;
  • Spikevax/Moderna.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні відбувається силами мобільних бригад з імунізації, пунктів щеплень та центрів масової вакцинації.

Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень: list.covid19.gov.ua.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 можна через свого сімейного лікаря, або ж зателефонувати безпосередньо до реєстратури медичного закладу, де діє пункт щеплення. Організовані колективи з понад 50 охочими щепитися можуть телефонувати за номером контакт-центру 0 800 60 2019.

Інші новини