Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Центрі громадського здоров’я відбулась зустріч з регіональним радником Європейського регіонального бюро ВООЗ із вакцинокерованих захворювань
31.01.2023
16:54

В Центрі громадського здоров’я відбулась зустріч з регіональним радником Європейського регіонального бюро ВООЗ із вакцинокерованих захворювань

Доктор Сіддхартха Санкар Датта — регіональний радник Європейського регіонального бюро ВООЗ із захворювань, які можна запобігти шляхом вакцинації, прибув до України з робочим візитом. Мета місії: обговорити з національними партнерами посилення національної програми з імунізації в Україні під час війни й планування відновлення та оцінити поточний стан реагування на спалах поліомієліту.

У перший день місії пан Сіддхартха Санкар Датта разом з командою ВООЗ з імунізації завітали до Центру громадського здоров’я. На зустрічі з Олександром Мацьковим, заступником директора Центру громадського здоров’я та його командою з питань імунізації, фахівці обговорили технічні питання щодо національної програми імунізації та поточний стан постачання вакцин. 

“Питання імунізації належать до національної  безпеки. Ми маємо усіма силами не допустити спалахи нових захворювань та попереджати в громадах ті захворювання, які можна зупинити вакцинацією. Важливо, що наші партнери ВООЗ цінують нашу роботу та продовжують допомагати нам у такий важкий час війни”, — сказав Олександр Мацьков. 

Найважливішим пріоритетом як для наших фахівців, так і для місії ВООЗ, залишається підвищити охоплення щепленнями відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, особливо проти кору і дифтерії, в групах високого ризику. Саме це буде в пріоритеті спільної роботи у 2023 році.

В той же день місія ВООЗ зустрілася з міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком. Колеги поділилися спільним баченням і перспективами, зобов’язалися продовжувати тісну співпрацю, налагоджену протягом багатьох років. 

Надалі команда ВООЗ та фахівці ЦГЗ відвідають кілька лікарень та пунктів щеплення в регіонах, аби оцінити там поточних справ стан та поспілкуватися з медичними працівниками.

Інші новини