Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
16.09.2019
12:41

В Україні стартує змагання шкіл Хештег-Марафон #SpeakUpUkraine

17 вересня о 10:00 в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2) відбудеться пресконференція з нагоди старту всеукраїнського змагання шкіл Хештег-Марафон #SpeakUpUkraine.

«Безпека починається не з літери «Б», а з тебе!» –­­ одне з гасел наймасштабнішого безпекового змагання шкіл Хештег-Марафону #SpeakUpUkraine. Змагання проходитиме з 17 вересня по 17 листопада за підтримки уповноваженого Президента з прав дитини Миколи Кулеби, МОЗ України, МІП України, Центру громадського здоров’я та Патрульної поліції України.

Учасники пресконференції:

  1. Микола Кулеба, уповноважений Президента з прав дитини.
  2. Ольга Дробишева, голова ГО «Traffic Challenge».
  3. Владислав Збанацький, заступник генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».
  4. Олексій Зіборов, т.в.о. начальника відділу зв’язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції України.

Контактна особа для акредитації: Ірина Сидоренко (063) 763 92 07

Хештег-Марафон має на меті мотивувати молодь активно висловлюватися та втручатися в процес формування безпечного середовища на дорогах. Хештег #SpeakUp (з англ. – висловлюйся) це міжнародне гасло, яке символізує активні дії та висловлювання на підтримку безпеки на дорогах. Це гасло було проголошено ООН на 2019 рік для всіх країн, які підтримують глобальні цінності.

У рамках змагання шкільні команди з усієї України проводитимуть локальні заходи, що сприятимуть підвищенню рівня дорожньої безпеки на вулицях, обізнаності населення з правил безпечної поведінки на дорозі та публікуватимуть звіти у соціальних мережах з хештегом #SpeakUpUkraine. Командам допомагатимуть волонтери, перелік яких буде опубліковано на сторінках змагання в соцмережах 17 вересня.

Протягом змагання на учасників очікують такі завдання:

17 – 27 вересня – реєстрація команд.

І етап: 30 вересня – 11 жовтня. «Моя безпека на дорозі!» –  діти молодшого шкільного віку проводять культурні події про безпеку на дорозі: виставку плакатів, читання віршів, виставу. 

ІІ етап: 14 жовтня – 25 жовтня. «Цінуй моє життя!»  – громадські акції, організовані дітьми середньої та старшої школи за участі інших дітей середнього та старшого шкільного віку.

ІІІ етап: 28 жовтня – 8 листопада. Освітній марафон – тренінги «Відповідальні батьки», організовані для педагогів та батьків.

11 листопада – 17 листопада  – підсумковий тест «100 питань про безпеку».

Серед подарунків, які отримають школи-переможці, мультимедійні проектори, делініатори, шкільні комплекти світловідбивачів, найсучасніші аптечки домедичної допомоги європейського зразка, навчальна література з безпеки дорожнього руху та багато іншого. Члени команд-переможців отримають персональні комплекти подарунків: фітнес-трекери, книжки, світловідбивачі, сувеніри, а також премії та дипломи.

Інші новини