Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні запустили сервіс для допомоги курцям
20.06.2017
20:30

В Україні запустили сервіс для допомоги курцям

20-го червня в Україні запустили “гарячу” телефонну лінію і веб-сайт, що допомагатимуть українцям позбутися  тютюнової залежності.

Дзвінків зі стаціонарних та мобільних телефонів з території України на номер сервісу допомоги курцям 0-800-50-55-60 безкоштовні і конфіденційні. Також отримати консультацію  можна на сайті www.stopsmoking.org.ua через онлайн-чат або надіславши запит електронною поштою. Сервіс працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 15:00.

Національна безкоштовна «гаряча» лінія – один із трьох всесвітньо визнаних підходів до надання послуг у відмові від куріння, який рекомендовано Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Подібні сервіси працюють у багатьох країнах по усьому світу та вже довели свою ефективність. За словами доктора Донгбо Фу, експерта з питань відмови від куріння Ініціативи ВООЗ по звільненню від тютюнової залежності, за умови достатніх потужностей та належного фінансування «гаряча» лінія дозволяє охопити до 6% усіх курців щорічно, адже вона є доступною для усього населення країни.

Забезпечувати подальший розвиток і підтримку сервісу буде Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) Міністерства охорони здоров’я. «Щороку 10% українців втрачають здоровя і життя через куріння. Тому сервіс підтримки тих, хто хоче відмовитися від цієї звички необхідний, і ми раді долучитися до цієї ініціативи» - зазначив Владислав Збанацький, заступник Генерального директора ЦГЗ з питань нагляду за неінфекційними захворюваннями.

Сервіс розроблено в межах ініціативи, яка впроваджується громадською організацією «Життя» в рамках спільного проекту Міністерства охорони здоров’я України та Бюро ВООЗ в Україні, за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва «Неінфекційні захворювання (НІЗ): профілактика та зміцнення здоров’я в Україні».

Інші новини