Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Візит місії Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією
29.01.2016
15:08

Візит місії Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією

В рамках місії Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією (ГФ), яка триватиме з 26 січня по 2 лютого  2016 року,  відбуваються офіційні зустрічі  з основними реципієнтами гранту ГФ в Україні, представниками урядових структур та громадських організацій, які  реалізують  активність у протидії епідемії ВІЛ/СНІД та туберкульозу(ТБ) в Україні.

27 січня за організації Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)відбувся Форум сталого розвитку (Sustainability Forum), впродовж якого було зроблено огляд досягнень Уряду України у реалізації Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки» з фокусом на досягнутому прогресі у наданні допомоги хворим на ВІЛ/СНІД, створенні Центру громадського здоров’я України та майбутніх перспективах реформи системи охорони здоров’я, включаючи реформування та посилення національної  системи закупівель.

Також учасники зустрічі окреслили поточний стан епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекцією в Україні, план виконання цілей UNAIDS FAST TRACK та стан реалізації каскаду надання  послуг ВІЛ-інфікованим особами з огляду на можливі бар’єри у реалізації фінансування на обласному та регіональному рівнях. Особливу увагу було приділено розробці Національної політики з лікарських засобів  у 2016 році та сталому розвитку національних зусиль у протидії епідеміям ВІЛ/СНІД та ТБ після  завершення реалізації гранту ГФ у 2017 році.

У заході взяли участь представники Глобального фонду, ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України», PEPFAR, USAID, UNAIDS, UNICEF, UNODC,  МБФ «Альянс громадського здоров’я»,  ВБО «Мережа ЛЖВ»,  офісу CDC в Україні,  Deloitte Consulting, проектів SIAPS, METIDA, RESPOND .

28 січня місія ГФ зустрілася з керівництвом ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України», де обговорили стан реформи системи охорони здоров’я в Україні, виклики у створенні Національного центру громадського здоров’я та поточні питання реалізації гранту ГФ.

Також в рамках візиту відбулася спільна зустріч УЦКС та партнерів з представниками Державної пенітенціарної служби України, впродовж якої відбулося обговорення стану та способи покращення надання допомоги ув’язненим, хворим на ВІЛ-інфекцію та туберкульоз у закладах позбавлення волі в Україні. 

 

 

Інші новини