Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ВООЗ відзначив роботу Національного центру грипу при ЦГЗ
23.02.2023
17:15

ВООЗ відзначив роботу Національного центру грипу при ЦГЗ

Епіднагляд за грипом — один з найважливіших міжсекторних напрямів роботи Центру громадського здоров’я. Систему спостереження, яку вибудували фахівці Національного центру грипу при Центрі громадського здоров’я, — відзначила Всесвітня організація охорони здоров’я та подякувала за високу та безперебійну роботу впродовж 2020–2022 років. Фахівці ВООЗ оцінили роботу протягом минулих двох епідсезонів та підтвердили статус Національного центру грипу при ЦГЗ. 

Інформаційний бюлетень, де можна отримати правдиву інформацію щодо захворюваності, доступний та оновлюється щотижня.

Окремо варто звернути увагу на роботу референс-лабораторії з діагностики ВІЛ/СНІДу, вірусних та особливо небезпечних патогенів ЦГЗ. Навіть повномасштабна війна та перебої з електропостачанням — не збили режим референс-лабораторії. Щодня фахівці продовжують досліджувати отримані зразки та надсилати результати тестування до мережі регіональних лабораторій ВООЗ. 

«Приємно, що колеги з ВООЗ бачать нашу роботу та відзначають наш вклад в запобіганні грипу та ГРВІ. Це надзвичайно важлива та велика робота, у якій залучені фахівці з усіх регіонів, де не завжди є сприятливі умови. Тому дякую всім, хто працює на благо нашої країни», — поділилася враженнями Ірина Демчишина, керівниця Національного центру грипу та завідувачка референс-лабораторії з діагностики ВІЛ/СНІДу, вірусних та особливо небезпечних патогенів ЦГЗ. 

Інші новини