Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
09.04.2019
18:20

Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я: масові заходи в областях

У нашій країні триває Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я (6–13 квітня), ініційований Центром громадського здоров’я і пов’язаний із Всесвітнім днем здоров’я (7 квітня). Відповідно до плану заходів, затвердженого Урядом, у всіх регіонах відбуваються тематичні активності, що мають привернути увагу людей до здорового способу життя, правильного харчування, колективної відповідальності за здоров’я всього населення України.

Так, у Житомирській області ще 4 квітня в поліклініці КП «Лікарня № 2» (Житомир) відбувся семінар для інструкторів та осіб, відповідальних за санітарно-освітню роботу. У заході взяли участь фахівці закладів охорони здоров’я області, експерти УОЗ ОДА, представники міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадських організацій. Під час семінару розглянуто питання профілактичного спрямування діяльності системи охорони здоров’я.

У Черкаській області 7 квітня за сприяння обласної державної адміністрації, обласної та міської рад у Долині троянд відбувся День громадського здоров’я, що мав привернути увагу суспільства до актуальних питань охорони здоров’я. Захід розпочався з урочистого внесення прапорів України, області, міста в кортежі велосипедистів комплексної ДЮСШ № 2 та спортсменів-бігунів спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву Черкаської обласної ради. У рамках свята відбулися також концерт, виступи творчих колективів, показові виступи спортсменів, майстер-класи з декоративно-ужиткового мистецтва, спортивно-ігрові конкурси, командний квест «Здоров’я».

На Кіровоградщині відбулася традиційна руханка на головній сцені дендропарку, до якої приєдналося більше сотні дітлахів. Дорослі в цей час мали змогу виміряти тиск, отримати інформаційні пам’ятки щодо профілактики поширених нині хвороб — кору, туберкульозу, ВІЛ/СНІДу. Окремі бесіди з учасниками були присвячені темам тютюнопаління, користування мобільними гаджетами та раціональному харчуванню. Найбільше містян виявило бажання долучитися до розважальних вікторин та квестів. Фахівці КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» підготували цілу серію захопливих програм, присвячених здоровому способу життя, заохочувальні призи для найактивніших учасників та великі подарунки для переможців.

На Рівненщині, за повідомленнями ОДА, на головному майдані міста обласний Центр громадського здоров’я влаштував різноманітні акції. Усі охочі могли швидко протестуватися на ВІЛ, навчитися надавати першу медичну допомогу тощо. Перевірити на собі ефект алкоокулярів дозволили у велопатрулі рівненської поліції. У програмі свята були також бойовий гопак від молоді, секрети довголіття від довгожителів та веселі конкурси від КЗ «Спорт для всіх».

Масові заходи анонсовано і в інших областях України, зокрема, 11 квітня у Херсонському державному університеті відбудеться науково-практична конференція з актуальних питань громадського здоров’я за участю головного лікаря Херсонського обласного центру громадського здоров’я Юрія Ромаскевича. 13 квітня у Центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки в м. Луцьк відбудеться забіг та квест «Активуй здоров’я»!

 
G
M
T
Y
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Звукова функція обмежена 200 символами
Інші новини