Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
05.10.2022
15:36

ЮНІСЕФ доставив в Україну 4 тисячі доз вакцини проти сказу

Україна наразі отримує вакцини, закуплені ЮНІСЕФ за кошти донорів — Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), урядів Японії та Італії. Це вакцини від поліомієліту, дифтерії та правця, кору, краснухи, паротиту, сказу. Загалом понад 1,5 мільйона доз вакцин надходять у країну як гуманітарна допомога.

Наприкінці серпня ЮНІСЕФ також почав поставку в Україну 30 автомобілів для транспортування вакцин в усі регіони країни. 14 машин вже доставлено в обласні Центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

В Україні є небезпека сказу. Кожен рік в країні реєструють випадки сказу, у тому числі серед домашніх тварин. Цього року зафіксовано випадок смерті молодої жінки від сказу. На жаль, жінка не пройшла екстрену вакцинопрофілактику проти сказу.

Ліків проти сказу не існує, у хвороби 100% летальність. Єдиний шанс запобігти розвитку хворобу після укусу твариною — екстрено вакцинуватись.

ЮНІСЕФ разом із партнерами продовжують підтримувати Україну в реагуванні на надзвичайну гуманітарну ситуацію, створену війною: надавати лікарські засоби та медичне обладнання, навчати медичний персонал, ремонтувати бомбосховища в українських лікарнях, надавати психологічну, консультаційну та матеріальну допомогу сім’ям із дітьми, проводити навчальні та інші заходи для дітей, їхніх батьків, соціальних працівників та освітян та багато іншого.

Інші новини