Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Захворюваність на грип та ГРВІ: у більшості регіонів перевищено епідемічний поріг
24.03.2021
17:05

Захворюваність на грип та ГРВІ: у більшості регіонів перевищено епідемічний поріг

З 15 до 21 березня 2021 року в Україні на ГРВІ, включно з новою коронавірусною інфекцією, захворіли 251 410 людей. Найвищий показник — у Тернопільській області, найменший — у Херсонській та Хмельницькій областях.

Інтенсивний показник захворюваності на 37% перевищує епідпоріг, проте на 7,9% менше показника за аналогічний період минулого сезону.

У більшості регіонів інтенсивність епідпроцесу ГРВІ, включно з новою коронавірусною інфекцією, перевищила епідемічний поріг.

У Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Київ — середній рівень інтенсивності епідемічного процесу.

У Волинській, Донецькій, Закарпатській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Сумській та Черкаській областях — високий рівень.

У Тернопільській області — дуже високий рівень.

Дозорні заклади охорони здоров’я зареєстрували 91 пацієнта із грипоподібним захворюванням (ГПЗ) і 362 пацієнтів — із тяжкою гострою респіраторною інфекцією (ТГРІ).

За результатами вірусологічних досліджень зразків матеріалів від пацієнтів із ГПЗ та ТГРІ визначено віруси грипу типу A не субтипований, також виявлено циркуляцію інших вірусів респіраторної групи інфекцій (SARS-CoV-2, коронавiруси типу OC-43 та NKU-1, бокавіруси, риновіруси, метапневмовіруси).

З початку епідемічного сезону проти грипу вакцинувалися 194 109 людей, зокрема 94 494 — із груп медичного та епідемічного ризиків.

Загалом із початку епідсезону, з 28 вересня до 21 березня 2021 року:

  • перехворіло 10,6% населення країни;
  • госпіталізовано 98 475 людей, із них 29% — діти віком до 17 років;
  • зареєстровано 1 303 пацієнтів із ГПЗ;
  • зареєстровано 2 915 пацієнтів із ТГРІ;
  • летальних випадків унаслідок грипу не зареєстровано.

Докладніше про грип та ГРВІ.

Інші новини