Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Зустріч представників УЦКС з експертами Групи Помпіду Ради Європи
28.01.2016
12:48

Зустріч представників УЦКС з експертами Групи Помпіду Ради Європи

27 січня 2016 року відбулася зустріч експертів Групи Помпіду Ради Європи* – Роберта Телцрова, головного координатора проекту Групи Помпіду Ради Європи та Яна Малиновського, виконавчого секретаря Групи Помпіду Ради Європи з директором ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» професором Наталією Нізовою  та спеціалістами Центру.

Обговорювалися питання співпраці України та Групи Помпіду Ради Європи в контексті впровадження в країні науково-обгрунтованих підходів до лікування наркозалежності, в тому числі у ВІЛ-інфікованих, перспективи та напрямки технічної підтримки України у сфері розбудови ефективної та гуманної наркополітики.

Особлива увага під час зустрічі була спрямована на обговорення перспектив впровадження ефективних підходів щодо лікування та реабілітації ВІЛ-позитивних та наркозалежних ув’язнених, з акцентом на замісну підтримувальну терапію,  можливі заходи швидкого реагування для підтримки внутрішньо переміщених осіб, які мають складні проблеми зі здоров'ям, зокрема: ВІЛ, гепатит та наркозалежність.

 

*основна місія Групи Помпіду – внесок у розвиток багатопрофільної інноваційної, ефективної та доказово-обгрунтованої антинаркотичної політики в країнах-членах. Група Помпіду прагне об’єднати зусилля політиків, спеціалістів-практиків та вчених, і робить особливий акцент на реаліях реалізації антинаркотичних програм на місцях. Наразі Група Помпіду має у своєму складі 38 країн-членів (станом на 01 січня 2016 року).

 

 

 

Інші новини