Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
7 стратегічних пріоритетів співпраці ЦГЗ і ТЧХУ в реалізації програм з громадського здоров’я
12.07.2021
17:45

7 стратегічних пріоритетів співпраці ЦГЗ і ТЧХУ в реалізації програм з громадського здоров’я

9 липня 2021 року відбувся XXII з’їзд Товариства Червоного Хреста України, де були підведені підсумки співпраці з багатьма міжнародними та національними партнерами, як у реагуванні на епідемії ВІЛ, туберкульозу, пандемії COVID-19, так і подоланні наслідків збройного конфлікту на Сході України.

Ірина Агеєва, керівниця відділу супроводу реформ Центру громадського здоров’я, узяла участь у заході та зазначила, що Центр і Товариство, як стратегічні партнери, мають 7 пріоритетних спільних сфер діяльності:

1. Туберкульоз. Підтримка на регіональному рівні послуг з амбулаторної моделі лікування ТБ на дому для 13049 клієнтів, а також поширення актуальної інформації про нові методи лікування.

2. ВІЛ. Навчання персоналу Товариства проведенню тестування на ВІЛ швидкими тестами на рівні громад і навчання інструкторів із першої допомоги.

3. COVID-19. 90% населення України знає бренд Червоного Хреста завдяки широкомасштабній інформаційній кампанії з профілактики інфікування COVID-19 та роботі Національної гарячої лінії.

4. Інфекційний контроль. З перших днів пандемії Червоний Хрест допомагав та продовжує допомагати медикам, що працюють у вкрай важких умовах на території Донецької та Луганської областей. У тому числі завдяки Товариству проведено навчання з інфекційного контролю для лікарів, які допомагають пацієнтам з COVID-19. Тепер усі медичні працівники, від мегаполісів до районних лікарень в Україні, озброєні знаннями та навичками, як діяти в умовах пандемії, як боротися за кожне життя з хворобою.

5. Дослідження. ТЧХУ виступило донором та партнером у проведенні сероепідеміологічного дослідження розповсюдженості антитіл IgG до SARS-CoV-2. Завдяки цьому ми дізнаємось, скільки насправді українців перехворіло COVID-19. Це дослідження одне з найбільш стратегічних та масштабних у країні. Окрім фінансування, фахівці ТЧХУ беруть участь у підготовці на всіх етапах цього дослідження: забезпечення мобільних бригад, що відбирають зразки крові, автотранспортом, пальним та водіями; забезпечення засобами індивідуального захисту для інтерв’юерів; можливість залучення широкої мережі регіональних представництв у якості опорних пунктів та складів обладнання. Ці активності дають можливість реалізувати таке масштабне дослідження, що досі не має аналогів в Україні з погляду організації.

6. Вакцинація. ТЧХУ спільно з ЦГЗ розвиває широку інформаційну кампанію із залучення до вакцинації найбільш уразливу групу пацієнтів віком старше 60 років.

7. Донорство. Карантин вплинув на катастрофічне зменшення резервів запасів крові, і ТЧХУ виступив з ініціативою інформаційної кампанії із залучення донорів відповідно до кращих стандартів НАТО до залучення донорів із Міністерством оборони України.

ТЧХУ є надійним партнером Центру громадського здоров’я, адже цінності збереження здорового життя можливо реалізувати лише спільними зусиллями.

Інші новини