Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
22.11.2022
17:07

Центр громадського здоров’я навчає поліцейських профілактувати куріння серед дітей та підлітків

22 листопада 2022 року Центр громадського здоров’я спільно з експертами ГО «Життя» провели навчальний семінар для поліцейських Департаменту патрульної поліції та Управління ювенальної превенції.

Мета навчання — посилити міжгалузеве співробітництво у сфері боротьби проти тютюну на національному та регіональному рівнях.

Навчальна програма побудована на основі матеріалів щодо шкоди вживання тютюну та вимог антитютюнового законодавства в рамках програми «Школа і поліція».

Матеріали розробили консультанти Центру громадського здоров’я, аби допомогти налагодити відкритий діалог учнів із працівниками поліції при обговоренні важливих проблем щодо поширеності куріння та впливу тютюнового диму на здоров’я дітей.

«Дослідження показують, що більшість людей, які вживають тютюн, розпочали куріння саме в підлітковому віці. Це спричиняє швидше формування нікотинової залежності та ускладнює відмову від куріння в старшому віці. Саме тому ми працюємо спільно з поліцейськими задля профілакики куріння серед дітей та підлітків», — підсумовує Наталія Гриб, фахівчиня з профілактики неінфекційних захворювань Центру громадськогоо здоров’я.

Захід відбувся та матеріали розроблені в рамках проєкту «Посилення антитютюнових заходів в Україні» за підтримки Міжнародного Фонду із боротьби з туберкульозом та захворюваннями легень (The UNION).

Інші новини