Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров’я підписав нову угоду з Глобальним фондом на реалізацію програми боротьби з ВІЛ/СНІДом і туберкульозом на 2018-2020 роки
27.12.2017
11:36

Центр громадського здоров’я підписав нову угоду з Глобальним фондом на реалізацію програми боротьби з ВІЛ/СНІДом і туберкульозом на 2018-2020 роки

Центр громадського здоров’я та Глобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією (ГФ) підписали нову угоду про надання Україні гранту на боротьбу з ВІЛ/СНІДом і туберкульозом в рамках нового раунду протягом 2018-2020 років.

У новому раунді передбачається участь трьох реципієнтів: Центру громадського здоров’я МОЗ України (44,298,703 USD), Всеукраїнської Мережі ЛЖВ (39,365,910 USD) та Міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я» (35,817,918 USD).

Трирічна програма фінансування України Глобальним фондом побудована на висновках, отриманих під час виконання гранту попередніх років і змінена з урахуванням збільшення внеску держави у подолання епідемій ВІЛ і туберкульозу. Програма передбачає подальше зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції завдяки своєчасній і високоякісній діагностиці і лікуванню туберкульозу та ВІЛ-інфекції, послугам із профілактики цих захворювань для ключових груп населення, укріплення державного лідерства для стійкої відповіді на епідемії ВІЛ і туберкульозу в Україні, а також посилення системи охорони здоров’я.    

«Команда Центру громадського здоров’я є єдиним у країні державним основним реципієнтом Глобального фонду, починаючи з 2012 року. Коли ми починали цей шлях, трирічний бюджет Центру складав близько 4 мільйонів доларів. Через 6 років бюджет нашого гранту зріс до 44,3 млн. доларів і є найбільшим серед інших основних реципієнтів Глобального фонду в Україні. Це говорить, перш за все, про нашу готовність і сміливість брати на себе лідерство і розширювати зону відповідальності для забезпечення стійкості національної відповіді на епідемію. Величезне спасибі всій команді Центру, всім, хто підтримував і вірив у нас!», – зазначив Віталій Каранда, начальник відділу управління проектами та міжнародного співробітництва Центру громадського здоров’я.

Нагадаємо, Глобальний фонд був заснований Організацією об'єднаних націй (ООН) в січні 2002 року для поліпшення фінансування національних програм, спрямованих на боротьбу зі СНІДом, туберкульозом та малярією, в країнах з недостатньою кількістю власних ресурсів. Глобальний фонд мобілізує і щорічно інвестує приблизно 4 млрд. дол. США для підтримки програм, що реалізуються місцевими фахівцями більш ніж у 100 країнах світу. 

Інші новини