Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ЦГЗ та НСЗУ спільно розроблять нові модулі в ЕСОЗ для меддопомоги пацієнтам з ВІЛ, туберкульозом та вірусними гепатитами
16.03.2021
19:38

ЦГЗ та НСЗУ спільно розроблять нові модулі в ЕСОЗ для меддопомоги пацієнтам з ВІЛ, туберкульозом та вірусними гепатитами

Центр громадського здоров’я й Національна служба здоров’я України підписали Меморандум про співпрацю. Документ спрямований на підтримку та посилення роботи НСЗУ в розробці та інтеграції функціоналу Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ). 

У рамках підписаного Меморандуму вже у 2021 році буде розроблено та впроваджено нові модулі ЕСОЗ, які прискорять перехід до надання медичної допомоги в амбулаторних умовах та призначення схем лікування пацієнтам із ВІЛ-інфекцією/СНІДом, туберкульозом, вірусними гепатитами та психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів, а також іншими захворюваннями. Також буде створено та впроваджено системи обміну даними про соціально небезпечні захворювання задля безперервної та регулярної верифікації.

Розроблені модулі сприятимуть діджиталізації ведення пацієнтів в умовах стаціонару. Це прискорить процес створення та перехід на електронні картки пацієнтів та підвищить якість збору й аналізу даних.

Довідково:

Електронна система охорони здоров’я (ЕСОЗ) — інформаційно-телекомунікаційна система, яка забезпечує автоматизацію ведення обліку медичних послуг та управління медичною інформацією в електронному вигляді.

ЕСОЗ є одним з основних інструментів впровадження нової моделі фінансування медичної галузі. Розвиток ЕСОЗ синхронізовано з іншими системними змінами в охороні здоров’я.

Співпраця реалізовуватиметься в рамках впровадження програми «Прискорення прогресу в зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні» Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

 

Інші новини