Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
29.07.2022
15:01

Делегація від ЦГЗ виступатиме на конференції AIDS2022

Щорічна міжнародна конференція AIDS2022 цьогоріч проходить у Монреалі, Канада та віртуально — так до неї може долучитися будь-хто з будь-якого куточку світу. З 27 липня тривають передконференційні зустрічі, але сьогодні, 29 липня, власне розпочинається захід і триватиме до 2 серпня 2022 року. Чотири десятиліття боротьби з ВІЛ-інфекцією показали, що найбільші перемоги трапляються тоді, коли вчені, політики та активісти об’єднуються заради єдиної мети. 

Центр громадського здоров’я долучається до конференції та представляє Україну разом із партнерами Альянсом громадського здоров’я та БО «100% Життя».

Сьогодні о 17:30 розпочнеться сесія «UKRAINE EMERGENCY HIV AND TB RESPONSE. LET’S WIN TOGETHER!», під час якої представники організацій будуть ділитися тим, як протидіяли ВІЛ та туберкульозу після повномасштабного вторгнення росії до України. 

Представницею від Центру громадського здоров’я буде в.о. заступниці генерального директора Ольга Гвоздецька. Вона розповість про те, з якими труднощами стикнулася Україна після 24 лютого та як героїчно нам вдалося владнати проблеми із постачанням ліків, наданням послуг під обстрілами та в окупації тощо.

Приєднуйтесь до прямої трансляції в онлайн: https://bit.ly/3uXw7Wl

До війни Україна робила кроки до подолання ВІЛ-інфекції та туберкульозу та займала лідерську позицію у регіоні з точки зору сталості відповіді. З початку війни 24 лютого 2022 року понад 14 мільйонів людей стали внутрішньо переміщеними особами або були змушені тікати до сусідніх країн як біженці. Ці люди часто не мають доступу до медичної допомоги, послуг з профілактики та діагностики ВІЛ і туберкульозу (ТБ) були перервані, і багато людей з ВІЛ і туберкульозом були змушені перервати своє лікування. У районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях продовжують відбуватися збої в наданні послуг і гуманітарних поставок.

Незважаючи на численні виклики, реагування на надзвичайні ситуації в Україні є прикладом стійкості, того, що можуть зробити сильні уповноважені громади, цінності тісної координації та партнерства між урядом, громадянським суспільством і громадами, партнерами та донорами. Цей захід має на меті поділитися деякими уроками, засвоєними під час реагування на надзвичайні ситуації в Україні та підтримки служб проти ВІЛ та ТБ під час війни. 

Інші новини