Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
лекції
15.02.2023
17:13

Експерти ЦГЗ прочитали для студентів Київського медичного університету лекції з дотримання інфекційного контролю

Приватний вищий навчальний заклад «Київський медичний університет» запросив експертів відділу інфекційного контролю та антимікробної резистентності Центру громадського здоров’я прочитати студентам кілька лекцій. Зокрема йшлося про теми: профілактика інфекцій, пов’язаних з наданням медичної допомоги; гігієна рук медичних працівників та адміністрування антимікробних препаратів. 

«Ми зосереджувались не лише на теорії та нормативно-правовій базі, але й також на реальних прикладах. Якщо кожен медичний працівник буде дотримуватись правил безпеки на роботі, то ми отримаємо колосальні результати з покращення громадського здоров'я», — розповідає Ігнат Гаврилов, фармацевт відділу інфекційного контролю та антимікробної резистентності Центру громадського здоров’я.  

Експерти ЦГЗ впродовж кількох тижнів відповідали на запитання студентів в час лекцій, розповідали про практики провідних країн, ділились власним досвідом та намагались показати проблематику інфекційного контролю в Україні комплексно, щоб долучити покоління медиків долати упередження та берегти своє здоров’я на роботі .

Довідково

Інфекційний контроль: корисні матеріали

Читайте також

Фахівці Центру громадського здоров'я провели тренінг з дотримання гігієни рук для медиків військового госпіталю

Інші новини