Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
23.02.2023
12:57

Експерти ЦГЗ пройшли навчання з системи управління безперервністі бізнесу від International Budget Advocacy HUB

Спеціалісти International Budget Advocacy HUB провели навчання для експертів Центру громадського здоров'я щодо стандарту ISO 22301. Цей стандарт передбачає низку вимог до системи менеджменту задля уникнення перебоїв у роботі організації та захисту діяльності в кризові часи, зниження ймовірності збоїв роботи й забезпечення відновлення після перебоїв. 

“Нові знання та навички ми плануємо застосувати в роботі з посилення систем менеджменту Центру громадського здоров'я. Важливо завжди бути  готовими до викликів та мати готові рішення реагування на ситуації, що виникають внаслідок  агресії росії проти медичної системи України”, — зазначила Юлія Бельчак фахівчиня з сертифікації Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Під час навчання експерти розглянули:

  • основи стандарту ISO 22301, а також організацію системи управління безперервністю бізнесу (СУББ),
  • нормативну базу,
  • основні принципи цієї системи, сфери застосування та планування СУББ.

Крім того, учасники навчального заходу вдосконалили свої знання з оцінки ризиків, стратегій та рішень забезпечення безперервності роботи організації, реагування на інциденти й екстрені події тощо. 

“Такі знання особливо важливі та актуальні за умов повномасштабної агресії росії, адже ворог часто має на меті завдати максимальної шкоди установам, що життєво важливі у сфері охорони здоров'я чи громадського здоров’я”, — зазначив Сергій Сисоєв, викладач курсу.

Інші новини