Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Експерти ЦГЗ та МОЗ зустрілися з партнерами CDC та PIVI в межах проєкту «Партнерство з впровадження вакцини проти грипу»
13.02.2023
14:36

Експерти ЦГЗ та МОЗ зустрілися з партнерами CDC та PIVI в межах проєкту «Партнерство з впровадження вакцини проти грипу»

Це вже шоста міжнародна зустріч партнерів CDC та PIVI з представниками країн. Цьогоріч до Лаосу з’їхались фахівці з імунізації 22 країн, аби обговорити досвід та досягнення кампанії щеплення проти грипу та COVID-19. 

Україну на заході представляв Святослав Онищук, фахівець відділу імунізації Центру громадського здоров’я.  Експерти поділились українським досвідом програми вакцинації проти грипу в умовах війни. 

«Для мене було важливо показати на міжнародному майданчику наслідки злочинних військових дій росії проти медичної системи України. Та, що навіть попри усі перешкоди, Україна жодного дня не зупинилась та активно продовжує захищати від вакцинокерованих інфекцій населення », — підсумовує Святослав. 

Медичні працівники та військові належать до груп ризику та потребують щеплення, оскільки можуть легко інфікуватися, враховуючи специфіку роботи, особливості сезону, умови роботи та війну. Країні важливо, аби кожен з них міг безоплатно та без перешкод отримати своє щеплення. 

Цього епідсезону завдяки зусиллям ЦГЗ та МОЗ Україна отримала 60 тис. доз вакцини проти грипу в межах механізму PIVI, як гуманітарну допомогу. 

Захід організовано за підтримки U.S.CDC та PIVI задля запобігання поширення  грипу та COVID-19 у світі. 

Читайте також:

ЕКСПЕРТИ ЦГЗ І МОЗ УКРАЇНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «СПОСОБИ БОРОТЬБИ З ГРИПОМ»

 

Інші новини