Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
МОЗ закликає українців вакцинуватися проти кору
15.09.2023
10:58

МОЗ закликає українців вакцинуватись проти кору

У Міністерстві охорони здоров’я на тлі інформації про зафіксовані випадки кору в країні закликають українців вакцинуватися. Захиститися від цієї інфекції можна, зробивши щеплення.

Про це журналістам розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. "Про кір говоримо постійно, як і про всі вакцинокеровані інфекції. Тут не треба думати, що робити — тут треба просто переглянути свій вакцинальний статус, і якщо є пропущені щеплення, будь ласка, — до свого сімейного лікаря", — зазначив очільник МОЗ.

За його словами, в Україні достатньо вакцин проти кору.  "Вакцина є, навіть з огляду на те, що у світі глобальний дефіцит вакцини КПК — то в Україні вакцина є. Можна зробити щеплення, навіть наздогнати щеплення, якщо було пропущено", — зазначив Віктор Ляшко.

Міністр охорони здоров’я радить українцям зробити щеплення проти кору: "Вакцинація — єдиний дієвий захист".

Нагадаємо, що кір – це небезпечне інфекційне захворювання, яке має важкий перебіг. Щоб уникнути інфікування, рекомендується вакцинувати дитину.  Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень, дитина має отримати дві дози вакцини: в 12 місяців та у 6 років. 

Наразі в Україні триває загальнонаціональна кампанія вакцинації проти кору дітей, які пропустили планове щеплення за Національним календарем щеплень  з будь-яких причин, зокрема через активні бойові дії або карантин у зв’язку з COVID-19. Метою кампанії стала вакцинація 260 тисяч дітей віком 2-17 років, які до цього часу не мали щеплень. 

Читайте також:

Чи можна вакцинувати проти кору дітей з хронічними захворюваннями

В Україні стартує загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей проти кору

Як перевірити, чи має ваша дитина щеплення проти кору: три кроки

Інші новини