Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
03.01.2023
12:08

На Черкащині зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції

29 грудня Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб зареєстрував спалах гострої кишкової інфекції в одному із закладів загальної середньої освіти у Каневі. 

По медичну допомогу з болями у животі, нудотою, багаторазовим блюванням, підвищеною температурою, діареєю, звернулось 6 дітей: два учні 4 класу, три учні 6 класу та один учень 11 класу. Всі діти були госпіталізовані до КНП «Канівська багатопрофільна лікарня» Канівської міської ради Черкаської області з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт». 

Під час проведення епідрозслідування було встановлено, що у навчальному закладі 26 грудня 2022 року відбувся ярмарок, на якому діти продавали страви власного виготовлення: печиво, кекси, бублики, пироги тощо. Загалом ярмарок відвідало 234 дитини та 77 дорослих. 

Станом на 2 січня 2023 року в результаті проведення лабораторних досліджень методом ІФА в однієї госпіталізованої дитини виявлено антиген ротавірусу. Одну дитину з лікарні виписано.  

У раніше відібраних для бактеріологічних досліджень змивах умовно-патогенної мікрофлори, стафілокока чи коліформних бактерій не виявлено. Також отримані негативні результати при обстеженні працівників харчоблока навчального закладу. 

В осередку кишкової інфекції проведено завершальну дезінфекцію. 

Триває епідрозслідування. Проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень та надається необхідний обсяг медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів.

Інші новини