Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
На Сумщині реорганізують ЦГЗ
10.10.2018
19:00

На Сумщині реорганізують ЦГЗ

Сумська область після року пілотування вирішила змінити організаційно-правову форму регіонального центру громадського здоров’я — тепер це буде комунальне неприбуткове підприємство.

10 жовтня у Сумській обласній державній адміністрації представники ЦГЗ МОЗ України, центральних та місцевих органів влади і медичної сфери обговорили створення регіонального центру громадського здоров’я.

За словами Віктора Ляшка, який теж брав участь в обговоренні, найближчим часом у Міністерстві охорони здоров’я буде підписано Примірне положення про регіональні центри громадського здоров’я. «Це положення розроблено саме під комунальні неприбуткові підприємства, тому ми радо вітаємо та підтримуємо ініціативу Сумщини щодо створення центру саме в такій формі, — наголосив перший заступник гендиректора ЦГЗ МОЗ України. — У подальшому передбачається передати до обласних органів місцевого самоврядування і цілісні майнові комплекси лабораторних центрів МОЗ, які мають стати базою чи повноцінними структурними підрозділами регіональних ЦГЗ. Такими кроками ми вибудовуємо регіональні системи громадського здоров’я, котрі мають вирішувати нагальні профілактичні проблеми як національного, так і регіонального рівня».

Інші новини