Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Набули чинності зміни щодо ведення документації з протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу: що змінилося
05.01.2024
15:21

Набули чинності зміни щодо ведення документації з протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу: що змінилося

З 1 січня вступив в силу наказ Міністерства охорони здоров’я України №1429 про внесення змін до наказів щодо первинної облікової документації та звітності у сфері протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу. 

Цей наказ гармонізує українські нормативні акти на тему ВІЛ з міжнародними та європейськими документами та скорочує кількість форм первинної облікової документації та звітних форм. 

Що змінилося

Однією із ключових змін є пришвидшення видачі антиретровірусних препаратів пацієнтам. Адже оновлений наказ передбачає зменшення тривалості заповнення звітно-облікових форм. 

Крім того, ці зміни також забезпечать санітарно-епідеміологічну безпеку пацієнтів в пункті видачі препаратів.

Що скасовує наказ

Наказом скасовуються наступні форми первинної облікової документації та звітності:

  • форма первинної облікової документації № 030-5/о “Контрольна карта диспансерного нагляду за ВІЛ-інфікованою особою” та інструкція щодо її заповнення
  • форма первинної облікової документації № 510-3/о “Журнал реєстрації пацієнтів, які перебувають на антиретровірусній терапії у закладі охорони здоров’я” та інструкція щодо її заповнення
  • форма звітності № 57 (місячна) “Звіт про дорослих та дітей, які розпочали антиретровірусну терапію у когорті та лікуються 6, 12, 24, 36 … місяців, за місяць 20 року” та інструкція щодо її заповнення (форма №57) 
  • згода на обробку персональних даних

Також внесені зміни до деяких форм первинної облікової документації та звітності.

З повною версією наказу можна ознайомитись на сайті Верховної Ради України.

 

Інші новини