Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Новини Євро СDC
21.10.2016
18:01

Новини Євро СDC

Щотижневик Євро CDC інформує про епідемічну ситуацію у світі і Європі з інфекційних хвороб, що мають тенденцію до епідемічного поширення.

Лихоманка Західного Нілу, Жовта лихоманка. Впродовж вересня–жовтня спостерігалось незначне поширення збудників лихоманок в регіонах їх природнього поширення. В Європейському регіоні зареєстровані поодинокі випадки в Росії , Румунії, Ізраїлі.

Поліоміеліт. За останні тижні зареєстровано 2 випадки поліо 1 типу в Пакістані та вакцино-асоційований поліо 2 типу в Нігерії.

Грип.  Вважається, що перший тиждень жовтня розпочав сезон грипу в Європі. Згідно даних звіту за перший тиждень Грип В з низькою активністю зареєстровано в 41 країні Європи. ЄСДС моніторує весь зимовий сезон і викладає свої спостереження на сайті Європейського регіонального бюро ВООЗ.

Кір.  Реєструється підвищена захворюваність на кір в деяких країнах Європи (Румунія, Великобританія, Білорусь та інш.), не пов’язана, як вважається, з ендемічним поширенням хвороби.

Зіка.  Нові випадки лихоманки Зіка зареєстровані в США та Мексиці. ЄвроСДС інформує про поодинокі випадки, пов’язані з поїздками в Аргентину та Фіджі. Наукові дослідження та епідеміологічні спостереження підтверджують, що розвиток мікроцефалії та уражень ЦНС асоціюється із Зіка вірусом.

Інші новини