Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Представники МОЗ України відвідали офіс Центрів контролю та профілактики захворювань США
10.05.2017
14:14

Представники МОЗ України відвідали офіс Центрів контролю та профілактики захворювань США

Українська делегація під головуванням заступника Міністра з питань європейської інтеграції Оксани Сивак та за участі Генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Наталії Нізової 7-10 травня 2017 року відвідала з робочим візитом офіс Центрів контролю та профілактики захворювань Департаменту охорони здоров’я США (CDC) у м. Атланта (США).

Метою робочого візиту було обговорення питань громадського здоров’я, зокрема, досвід CDC у впровадженні програм громадського здоров’я в різних штатах, а також програм профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, імунізації та польової епідеміології.

Нагадаємо, Уряд Сполучених Штатів Америки, в рамках Надзвичайного плану Президента США для надання допомоги в боротьбі проти ВІЛ/СНІД (PEPFAR) офіційно затвердив операційний план для України на 2017-2018 рік, що передбачає виділення Україні 37,5 млн доларів на боротьбу проти ВІЛ/СНІД.

Інформаційна довідка:

Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC) - федеральне агентство Міністерства охорони здоров'я США, що займається захистом американського суспільства від загроз в сфері охорони здоров’я.

CDC є надійним партнером державного сектору в протидії епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні. Надзвичайний план президента США по боротьбі з ВІЛ (PEPFAR), що впроваджується за технічної координації та підтримки CDC є урядовою ініціативою Сполучених Штатів для вирішення глобальної епідемії ВІЛ/СНІДу та допомоги тим, хто страждає від цієї хвороби. 

Інші новини