Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Що робити в разі порушень антитютюнового законодавства? У Центрі громадського здоров’я розробили платформу для подання скарг
03.10.2022
13:28

Пресконференція: Що робити в разі порушень антитютюнового законодавства? У Центрі громадського здоров’я розробили платформу для подання скарг

Запрошуємо журналістів та громаду на пресконференцію, де експерти Центру громадського здоров’я, Держпродспоживслужби, Національної поліції і громадськості презентують готову онлайн платформу, мобільний застосунок і чат-бот для моніторингу порушень антитютюнового законодавства — nosmoking.phc.org.ua.

Ці онлайн інструменти допоможуть українцям відстоювати своє право на бездимне середовище та в зручній і простій формі подавати до відповідних органів скарги на порушення цього права.

Коли: 4 жовтня 2022 року

Час: 11:00

Де: 1 поверх, велика конференц-зала, БЦ Астарта, вул. Ярославська, 58

Спікери та учасники:

  • Олег Дудін, головний фахівець із поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров’я;
  • Андрій Скіпальський, національний координатор програм із неінфекційних захворювань Бюро ВООЗ в Україні;
  • Дмитро Купира, виконавчий директор ГО «Центр громадянського представництва «Життя»;
  • д-р  Азіз Баіг, медичний директор Міжнародного медичного корпусу;
  • Наталія Нечипорук, Менеджер з питань громадського здоров'я Міжнародного медичного корпусу.

Під час заходу спікери обговорять нові норми антитютюнового законодавства, його користь для громадського здоров’я, відповідальність за порушення та систему подання електронних скарг громадянами на тютюнокуріння в громадських місцях.

Так, для фіксації порушень антитютюнового закону та подання скарг для громадян доступні:

  • онлайн платформа для подання скарг громадянами та з інформацією про контроль над тютюном — nosmoking.phc.org.ua;
  • мобільний застосунок;
  • чат-боти в месенджерах Telegram i Viber.

Ці онлайн інструменти допоможуть стимулювати та спростити процес подання скарг громадянами, а це, зі свого боку, призведе до покращення дотримання вимог про заборону куріння в громадських місцях. Докладніше про нові норми бездимного законодавства: https://bit.ly/3twmxJB.

Онлайн платформа, мобільний застосунок і чат-боти розробив Центр громадського здоров’я в рамках проєкту «Посилення антитютюнових заходів в Україні» за підтримки Міжнародного Фонду із боротьби з туберкульозом та захворюваннями легень (The UNION).

Інші новини