Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Проект USAID RESPOND спільно з партнерами підводить підсумки 5-річної роботи
07.11.2017
11:42

Проект USAID RESPOND спільно з партнерами підводить підсумки 5-річної роботи

У вівторок 7 листопада в Києві розпочалась дводенна фінальна конференція проекту USAID RESPOND, на якій учасники діляться результатами 5-річної роботи з покращення послуг для людей, які живуть із ВІЛ.

Цей проект, бюджет якого склав 23 мільйони доларів США, надавав підтримку Україні у подоланні епідемії ВІЛ-інфекції. Мета конференції – поділитися досвідом впровадження змін у системі послуг для людей, які живуть в ВІЛ, у 12 пілотних регіонах проекту. На заході фахівці обговорюють шляхи використання здобутого досвіду у реформуванні системи охорони здоров’я.

Серед учасників конференції – Директор Місії USAID/Україна Сюзан Фрітц, представники Міністерства охорони здоров’я України, закладів охорони здоров’я, громадських ВІЛ-сервісних організацій, а також міжнародні та українські експерти галузі.

Від Центру громадського здоров’я як ключового партнера проекту USAID RESPOND участь у події взяли Олександр Вовченко, Лариса Гетьман, Ігор Кузін, Ірина Сорока, Сергій Рябоконь, Ксенія Скринник, Михайло Рябінчук та Олександр Курдус. Вони говорили про спільні досягнення проекту, прийняття рішень на основі стратегічної інформації, лікування і прихильність, профілактику і залучення до лікування, а також зміцнення потенціалу задля надання якісних послуг.

Зокрема, Лариса Гетьман, заступник Генерального директора з нагляду за інфекційними хворобами Центру громадського здоров’я, зазначила: «Ми дякуємо нашим партнерам – проекту USAID RESPOND за величезну роботу, яку вони провели. Завдяки спільним досягненням усіх партнерів, які були залучені до проекту, зараз ми маємо величезний потенціал, навчених фахівців та багато успішних прикладів у сфері покращення якості послуг для людей, які живуть з ВІЛ. Сподіваємось, що ці зміни і отриманий досвід дадуть поштовх і надалі покращувати якість послуг як на національному, так і на регіональному рівнях».

Під час конференції учасники розповіли, які саме зміни, запроваджені в пілотних регіонах проекту, вплинули на покращення профілактики, виявлення та ефективності лікування, які інноваційні інструменти забезпечення сталості послуг посилили потенціал закладів охорони здоров’я та громадських організацій, а також у чому полягала роль стратегічної інформації та інструментів візуалізації даних у процесі прийняття рішень.

Нагадуємо, минулого тижня Національний портал стратегічної інформації у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, розроблений в рамках проекту USAID RESPOND, був офіційно переданий у керування Центру громадського здоров’я.

Інші новини