Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Розвиток регіональних ЦГЗ має підтримати місцева влада — Володимир Курпіта
04.03.2019
20:04

Розвиток регіональних ЦГЗ має підтримати місцева влада — Володимир Курпіта

Досягнення і перспективи реформування системи охорони здоров’я стали головними темами семінару за підсумками реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку інвестиційного проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Учасники заходу, що відбувся 4 березня у Полтаві, зокрема, обговорили результати впровадження центрального та регіональних компонентів проекту.

Генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта під час виступу на семінарі зазначив: «В рамках реформування медичної системи нам уже вдалося зробити дійсно багато. Розроблено Національний план заходів щодо неінфекційних захворювань для досягнення глобальних цілей сталого розвитку, зареєстровано та поставлено нові протитуберкульозні препарати бедаквілін і деламанід, затверджено новий стандарт вищої освіти за спеціальністю „громадське здоров’я“ для магістерського рівня, розроблено та зареєстровано законопроект „Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2018–2021 роки“ тощо. Але ці проекти та багато інших, які нині впроваджуються, потребують неабиякої підтримки від регіональної влади і місцевих закладів охорони здоров’я».

У семінарі взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я України, Світового банку, Групи консультаційної підтримки проекту, Національної служби здоров’я України і делегати ще восьми областей, де реалізують проект.

Інші новини