Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Тренінг з питань профілактики ВІЛ-інфекції та надання медичної допомоги ЛЖВ
22.09.2021
15:57

Тренінг з питань профілактики ВІЛ-інфекції та надання медичної допомоги ЛЖВ

Вчора, 21 вересня 2021 року, за підтримки CDC, Глобального фонду та офісу ВООЗ в Україні відбувся тренінг з питань профілактики ВІЛ-інфекції та надання медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ. 

Серед учасників тренінгу: МОЗ України, ЦГЗ МОЗ України, USAID, CDC, UNAIDS, Pact, ВООЗ, I-TECH, БФ «Альянс громадського здоров’я», БФ «100 відсотків життя», керівники мультидисциплінарних команд та регіональні координатори з доконтактної профілактики ВІЛ (ДКП).

Анна Коваль (Центр громадського здоров’я) презентувала стан впровадження та досягнення програми ДКП в Україні. Її презентація за посиланням.

Валерія Діденко (Центр громадського здоров’я) презентувала комунікаційну стратегію з промоції ДКП в Україні. Її презентація за посиланням.

Ігор Семененко (офіс ВООЗ в Україні) представив рекомендації ВООЗ щодо впровадження та розширення програми ДКП в Україні. Презентація за посиланням

Також відбулося дві панельні дискусії. 

Перша дискусія, яку модерували Анна Коваль (Центр громадського здоров’я) та Іван Доан (CDC), пройшла на тему «Успіхи та досягнення програм ДКП (PrEP). Роль НУО в реалізації ДКП в Україні у 2021 році». Участь у ній брали Alliance Global, БФ «Альянс громадського здоров’я», БФ «100% життя», Pact Inc.

Друга дискусія, яку модерували Лариса Гетьман (Центр громадського здоров’я) та Віталій Андрес (СDC), пройшла на тему «Успіхи та досягнення програм ДКП (PrEP) як лікувального компоненту проектів, що реалізовуються в Україні у 2021 році». БФ «Альянс громадського здоров’я», I-TECH, регіональні координатори з ДКП Одеської, Чернігівської, Київської областей взяли участь в цій дискусії.
 

Інші новини