Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Туберкульоз: нові ліки та нова надія для пацієнтів зі складними формами туберкульозу
23.03.2017
18:11

Туберкульоз: нові ліки та нова надія для пацієнтів зі складними формами туберкульозу

24 березня, у Всесвітній день боротьби з туберкульозом, у прес-центрі Українського Кризового Медіа Центру відбудеться прес-конференція «Всесвітній день боротьби з туберкульозом: нові ліки та нова надія для пацієнтів зі складними формами туберкульозу».  Щороку в Україні фіксується 8500 нових випадків захворювання на мультирезистентний туберкульоз, та не менше 1500 пацієнтів хворіє на особливо важку його форму, що майже не піддається лікуванню. На заході буде анонсовано впровадження бедаквіліну - препарату  нового покоління для лікування туберкульозу з розширеною резистентністю. Препарат вперше буде доставлений в Україну проектом USAID «Challenge TB», що виконується міжнародною організацією PATH - світовим лідером інновацій у сфері охорони здоров’я.

Учасники заходу:

1. Оксана Сивак, заступник Міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції

2. Джордж Кент, заступник Голови дипломатичної місії США в Україні

3. Катерина Гамазіна, Голова представництва PATH в Україні

4. Професор Василь Мельник, заступник директора Інституту фтизіатрії та пульмонології ім. Ф.Г. Яновського

5. Професор Наталія Нізова – Генеральний Директор «Центру Громадського Здоров’я МОЗ України»

6. Доктор Масуд Дара, Координатор напрямку інфекційних захворювань і програмний менеджер об’єднаної програми боротьби з туберкульозом, ВІЛ та вірусними гепатитами Європейського регіонального бюро ВООЗ

Місце та дата проведення:

Прес-центр Українського Кризового Медіа Центру, вул. Хрещатик, 2

24 березня, початок о 10:15

Після закінчення прес-конференції всі бажаючі представники ЗМІ та пацієнтських організацій запрошуються відвідати Інститут фтизіатрії та пульмонології ім. Ф.Г. Яновського (вул. Амосова, 10). Організована логістика від Кризового Медіа Центру до Інституту та у зворотній бік. Про бажання взяти участь у візиті до Інституту, будь ласка, повідомте заздалегідь при акредитації. Всім учасникам візиту відділення хворих на мультирезистентний туберкульоз будуть видані респіратори та бахіли.

Контактна особа для акредитації ЗМІ:
Олена Лаба, спеціаліст з комунікації PATH,
тел. (063)405-85-20, e
-mail: OLABA@PATH.ORG

Інші новини