Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У Херсоні розглядають Національну стратегію імунізації
22.04.2019
14:02

У Херсоні розглядають Національну стратегію імунізації

Сьогодні у Херсоні розпочався дводенний семінар на тему: «Старт Національної стратегії імунізації та дорожньої карти».

Зокрема, учасники обговорюватимуть Стратегію розвитку національної програми імунопрофілактики та захисту населення від вакцинокерованих інфекцій до 2022 року і відповідну дорожню мапу. Також буде розглянуто можливості вдосконалення проекту регіонального Плану дій щодо впровадження стратегії імунізації і дорожньої мапи.

«Ми дуже раді, що Європейський тиждень імунізації починається в Херсонській області, тому що наш обласний центр громадського здоров’я був започаткований одним з перших в Україні. Обласна рада підтримала, профінансувала його створення і надалі продовжить підтримувати розвиток громадського здоров’я в області», — наголосив Владислав Мангер, голова Херсонської обласної ради, під час відкриття заходу.

«Ми є піонерами з розвитку системи громадського здоров’я. Перший крок — це почесно, але далі нас чекає великий об’єм роботи. Перед громадським здоров’ям стоять завдання з виконання десяти оперативних функцій, однією з яких є профілактика хвороб. У всьому світі визнано, що одним із дієвих способів профілактики захворювань є вакцинація», — зауважила Ліна Бондарева, заступниця директора Департаменту охорони здоров’я.

«Ті питання, які будуть стояти перед нами сьогодні, дуже складні. Під час живого обговорення, дискусій ми будемо шукати способи зробити більше, краще для нашого населення», — сказав у вітальному слові Юрій Ромаскевич, головний лікар Херсонського обласного центру громадського здоров’я.

Наразі Україна входить до десятки країн зі стійким низьким рівнем охоплення імунізацією. У 2018 р. вперше з 2008 р. зафіксовано позитивну тенденцію і дещо ширше охоплення за більшістю напрямків національних програм імунізації населення. Водночас триває найбільший за останні десять років спалах кору, високим залишається ризик для поширення інших захворювань.

Семінар відбувається за підтримки представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні. Разом з експертами ВООЗ у заході візьмуть участь керівники і фахівці ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», КЗ «Херсонський обласний центр громадського здоров’я» та провідні фахівці України з питань імунізації.

Інші новини