Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
22.05.2020
15:42

У Запоріжжі до місцевої лікарні госпіталізовано 12 людей із діагнозом «сальмонельоз»

Причини спалаху з’ясовують — триває дослідження харчових продуктів, питної та стічної води. Організовано збір епіданамнезу серед госпіталізованих хворих. Також опитують та обстежують контактних осіб. Організовано заключну дезінфекцію у вогнищі за місцем проживання захворілих людей. Протиепідемічні заходи тривають.

За кілька днів до госпіталізації усі потерпілі харчувалися в одному буфеті.

Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань. Вони можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай ГКІ спричиняють бактерії або віруси, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою.

Кишкові інфекції передаються через заражену їжу і воду, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

Найчастіше збудники кишкових інфекцій знаходяться у сирій і погано термічно обробленій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій — слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. За перших симптомів негайно звертайтеся до лікаря!

Щоб уберегтися від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій, вживайте лише ті продукти, у якості яких ви впевнені.

Інші новини