Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні впроваджують сучасну методику розрахунку потреби протитуберкульозних препаратів
02.10.2017
12:16

В Україні впроваджують сучасну методику розрахунку потреби протитуберкульозних препаратів

Для вдосконалення системи управління лікарськими засобами, за результатами місії Всесвітньої організації охорони здоров’я Україні  рекомендували  перейти на міжнародний підхід у розрахунку потреби з використанням сучасної системи моніторингу та управління протитуберкульозними препаратами Quan-TB.

Інструмент Quan-TB дає змогу аналізувати динаміку використання протитуберкульозних препаратах(далі-ПТП), здійснювати моніторинг залишків з урахуванням термінів придатності, прогнозувати потребу в ПТП,  що дозволяє швидко реалізовувати міжнародні рекомендації при здійсненні розрахунків потреби ПТП .

На початку вересня 2017 року в Україні відбувся тренінг для тренерів із впровадження системи Quan-TB, де були представлені тренінгові  модулі, адаптовані до національного законодавства та особливостей епідеміологічної ситуації в Україні. Учасники отримали знання та навички для подальшого самостійного проведення тренінгів з управління забезпеченням протитуберкульозними препаратами з використанням електронної системи Quan-TB.

З 11 по 28 вересня 2017 року в рамках впровадження нової методики розрахунку потреби в протитуберкульозних препаратах відбулися тренінги для фахівців регіонального рівня за участі національних та міжнародних експертів. Навчання пройшли фахівці від кожного регіону, представники Національного інституту фтизіатрії і пульмунології ім. Ф.Г. Яновського НАМН України та  Міністерства юстиції України, які безпосередньо приймають участь у формуванні заявки на закупівлю протитуберкульозних препаратів.

Інші новини