Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Житомирі провели акцію до Всесвітнього дня боротьби проти хвороби Паркінсона
12.04.2017
18:51

В Житомирі провели акцію до Всесвітнього дня боротьби проти хвороби Паркінсона

У Всесвітній день боротьби проти хвороби Паркінсона у Житомирському обласному медичному консультативно-діагностичному центрі провели акцію з метою роз’яснення та інформування про цю недугу та новітні методи її лікування.

«Ми сьогодні запросили на цей захід людей, яких доля об’єднала у подоланні хвороби Паркінсона. Ми прагнемо, аби вони були більше поінформовані щодо цієї недуги, сучасних методів її лікування, мали можливість зайвий раз проконсультуватися з фахівцями, поспілкуватися між собою та обговорити питання, що їх цікавлять. Наприклад, чимало запитань виникає з приводу тих чи інших препаратів, дієтичного харчування, фізичного навантаження тощо. Слід зазначити, що з кожним днем зростає й кількість членів обласної громадської благодійної організації «Паркінсон», яка була створена нами минулого року», - повідомила організатор заходу, обласний позаштатний невролог Наталія Герасимчук.

Кожний учасник заходу отримав червоні тюльпани як символ боротьби проти хвороби Паркінсона, а також буклети «Поради на кожен день пацієнту з хворобою Паркінсона», невеличкі подаруночки та продовжили спілкування за чаюванням.

Нагадаємо, при Житомирському обласному медичному консультативно-діагностичному центрі діє кабінет для надання допомоги особам з даною патологією.

Інформаційна довідка:

Щороку 11 квітня відзначають Всесвітній день боротьби проти хвороби Паркінсона. Цей день був ініційований Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1997 році для увічнення пам’яті лікаря Джеймса Паркінсона, який у 1817 році вперше описав це захворювання центральної нервової системи.


За матеріалами
прес-центру Управління охорони здоров'я Житомирської ОДА

Інші новини