Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Вакцинація проти COVID-19 зараз на часі 
08.09.2022
14:28

Вакцинація проти COVID-19 зараз на часі 

В смт Немирів, Львівської області відбулися дві сесії з вакцинації проти COVID-19. Всього щепилося 44 людини.  Подію організувала Православна Церква України у взаємодії з Центром громадського здоров’я за сприяння священнослужителів регіону.  

Вакцини проти COVID-19 критично важливі для стримування пандемії. Крім цього, їх важливо поєднувати з ефективним тестуванням та застережними заходами, що вже застосовуються. Як-от дотримання фізичної дистанції, носіння масок, провітрювання приміщень, регулярне миття рук або обробка спиртовмісним антисептиком та своєчасне звернення за медичною допомогою, якщо з’явилися перші симптоми. 

Особливо важливо піклуватися про свій захист людям, які знаходяться у групі ризику  щодо COVID-19. Це люди з хронічними захворюваннями. Відомо, що пацієнти, у яких є цукровий діабет або інші недуги гинуть частіше і швидше від коронавірусу SARS-CoV-2, ніж ті, хто не мають в анамнезі неінфекційних хвороб. Вакцинувати людей із хронічними захворюваннями безпечно. І робити це потрібно, зокрема, щоб вони менше наражалися на ризик тяжкого перебігу інфекції. 

Щеплюватися на часі! Не можна дати COVID-19 перемогти. Пам’ятайте, всі вакцини, схвалені для використання ВООЗ, мають високу ефективність у запобіганні важкому перебігу захворювання на COVID-19, госпіталізації та смерті. Тому найкращою вакциною є та, що зараз доступна для вас!


 

Інші новини