Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Як допомогти дітям висловити свої почуття
18.08.2022
14:44

Як допомогти дітям висловити свої почуття

Війна позначається на дітях інакше, як на дорослих. Перебування в укриттях, вимушений переїзд, втрата звичного середовища, друзів, іграшок — ці та інші фактори можуть викликати тривогу та стрес у дітей. Багато дітей втратили батьків і членів родини, могли зазнавати різних форм насильства чи експлуатації внаслідок війни росії проти України.

Діти можуть висловити свої почуття через творчість. Ось 5 способів, які можуть стати в нагоді та допомогти дітям подолати трагічний досвід.

  • Малювання простим олівцем або ручкою — сприяє концентрації та дозволяє дітям проявити почуття, які вони приховують не тільки від інших, а й від самих себе.
  • Малювання кольоровими олівцями або фарбами — допомогає з’явитися відчуттю свободи, адже діти можуть експериментувати з кольорами та винаходити нові. А також сприяє розвитку дрібної моторики.
  • Музика — дає дітям можливість отримати власний голос через спів чи гру на музичних інструментах. А ще, якщо діти займаються музикою разом, це сприяє командній роботі та координації.
  • Танці — дозволяють дітям краще орієнтуватися в часі та просторі та відчувати присутність у своєму тілі тут і зараз. Також це допоможе дитині заземлитися.
  • Акторство та розігрування сценок — можуть бути глибоко зцілюючими та перетворюючими, а також допомагають розвивати навички вирішення проблем.

Якщо тривога не минає і покращити емоційний стан дитини не вдається, зверніться по професійну допомогу психолога.

Інші новини