Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
05.04.2021
19:37

Як зберегти фізичну форму під час карантину

Нові випадки COVID-19 змушують багато країн світу посилювати карантинні обмеження. Україна не стала винятком. Усім відома дистанційна робота з дому — знову на першій сходинці карантинного хіт-параду. Закритими залишаються спортзали, фітнес-центри, кав’ярні, ресторани та дитячі майданчики. Люди більшу частину свого часу змушені проводити вдома й у сидячому положенні.

За час карантину можна легко втратити свою фізичну форму, набрати зайву вагу та впасти в стресовий стан. Усі ці фактори негативно впливають на ваше здоров’я.

Однак зараз регулярна фізична активність важлива як ніколи. Тому зібрали для вас добірку порад про те, як зберегти свою фізичну форму під час карантину. 

  • Робіть часті короткі активні перерви впродовж дня

Попрацювали трошки та гайда на зарядку! За 10–20 хвилин активності ви можете зробити прості вправи — нахили тулубу, присідання, віджимання від підлоги, рухи руками й ногами. Хорошим способом підтримати свою активність є танці, ігри з дітьми, прибирання, вправи з м’ячем, обручем, домашні тренажери тощо.

  • Знайдіть для себе онлайн-тренування

Тренери найрізноманітніших спортивних практик теж перейшли в онлайн. Знаходьте онлайн-курси фізичних вправ, займайтеся з тренером по ZOOM, шукайте однодумців. Будьте обережні при виборі занять, упевніться, що вони вам підходять і ви зможете робити їх самостійно.

  • Більше ходіть

Навіть у квартирі є можливість прогулятися. Не відмовляйтеся від ходьби, вона допомагає тримати ваші м’язи в тонусі. «Прогулянки» можна здійснювати кімнатою за розмовою з подругою чи колегою телефоном, а також на місці, впустивши трохи свіжого повітря в кімнату. Корисною є ходьба сходами вгору.

  • Частіше вставайте

У багатьох людей сидячий спосіб життя. Це збільшує ризик розвитку: порушення зору, сколіозу, геморою тощо. Рекомендовано вставати та витягуватися в повний зріст кожні 30 хвилин. Подумайте, яку частину справ ви б могли зробити стоячи? Це допоможе урізноманітнити робочий час та укріпить здоров’я.

  • Розслабляйтеся

Якщо відчуваєте, що нервуєте, зробіть глибокі вдихи та видихи, спробуйте налаштуватися на позитивні думки. Можете заспівати вголос улюблену пісню. Також допомогти розслабитися може медитація.

  • Правильно харчуйтеся

Ви напевно дуже часто чуєте, що правильне харчування — важливий компонент для підтримки здоров’я. Під час їжі нам необхідно отримувати потрібну кількість поживних речовин, а також рідини. Підтримуйте питний режим. Замість солодких напоїв і кави вживайте чисту воду. Забезпечте достатню кількість фруктів та овочів у раціоні. Обмежте споживання солі та цукру.

Будьте активними навіть залишаючись удома! Бережіть своє здоров’я.

Інші новини