Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Засідання Комітету з програмних питань Національної Ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу
12.09.2016
12:00

Засідання Комітету з програмних питань Національної Ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

9 вересня відбулось засідання Комітету з програмних питань Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Під час заходу було обговорено розвиток Національної стратегії моніторингу резистентності ВІЛ в Україні і визначено завдання розробити план заходів щодо впровадження стратегії на 2016-2017 роки, узгодити з рекомендаціями оціночних місій СДС США та Євро СДС (2015р.) і представити на розгляд Комітету з програмних питань Національної ради у жовтні 2016 року.

Також було розглянуто та погоджено проект концепції проведення Третьої науково-практичної конференції з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу «За кожне життя разом: Прискорення до мети 90-90-90», що відбудеться 21-23 листопада 2016 року.

Упродовж роботи учасники визначили перспективи розвитку інформаційно-просвітницької діяльності у  сфері протидії ТБ/ВІЛ, було зініційовано створення на національному рівні міжвідомчої робочої групи для напрацювання відповідної стратегії.

Крім цього, представником проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» було презентовано проект стратегії розвитку та планування кадрових ресурсів охорони здоров’я у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні. За результатами обговорення, було рекомендовано подати проект до погодження з МОЗ України.

 

 

Також учасники розглянули операційні дослідження «Причини затримки лікування туберкульозу, зумовлені системою охорони здоров’я» та «Вплив застосування різних моделей амбулаторного лікування туберкульозу на результати лікування у м. Києві», виконані дослідницькою групою Школи охорони здоров’я Національного університету Києво-Могилянська академія за грантом проекту  USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні». Представникам проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» було запропоновано ініціювати обговорення результатів цих досліджень на засіданні Міжвідомчої групи з питань моніторингу та оцінки ефективності виконання програмних заходів з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та інших соціально небезпечних хвороб.

Інші новини