Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Завершився навчальний курс «Вступ до біоповедінкових досліджень»
10.08.2018
17:30

Завершився навчальний курс «Вступ до біоповедінкових досліджень»

6-10 серпня 2018 року в Києві експерти Глобального відділу з ТБ та ВІЛ  Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC) провели навчальний курс «Вступ до біоповедінкових досліджень» для фахівців національного рівня.

Під час  п’ятиденного тренінгу учасники отримали знання з проведення біоповедінкових досліджень відповідно до Керівництва ВООЗ з біоповедінкових досліджень серед населення, що наражене на ризик ВІЛ («Блакитна книга»), використання даних досліджень для заходів з адвокації, покращення програм в охороні здоров’я та моніторингу епідемії ВІЛ/СНІД серед ключових груп населення.

В контексті посилення систем епіднагляду та стратегічної інформації з ВІЛ на національному рівні вкрай важливо розбудовувати кадровий потенціал урядових організацій, оскільки до 2019 року заплановано здійснити передачу проведення відповідних досліджень від неурядових до державних організацій. Центр громадського здоров’я спільно з експертами CDC розробляє план та в 2020 році планує провести широкомасштабне біоповедінкове дослідження серед ключових груп населення України.

Тренінг був проведений в рамках проекту SILab «Підтримка системи епіднагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій МОЗ України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров'я», що впроваджується Центром громадського здоров’я, за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC), в рамках Надзвичайного плану Президента США для надання допомоги у зв’язку зі СНІДом (PEPFAR).

 

Інші новини