Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Анонс лекції “Індукція препаратами ЗПТ”
07.12.2023
13:23

Анонс лекції "Індукція препаратами ЗПТ"

8 грудня о 14:00 відбудеться лекція на тему “Індукція препаратами замісної підтримувальної терапії”.

Вибір препарату ЗПТ та дотримання правил індукції на початку лікування пацієнтами з розладами психіки та поведінки через вживання опіоїдів сприяє безпеці, здоров’ю людини та її залученості до процесу лікування. Саме гнучкість та підбір дозування під час індукції дозволяють знайти баланс між індивідуальними потребами та пріоритетами окремих груп пацієнтів, зокрема, вагітних та тих, хто має супутні розлади, стани тощо.

Отже, варто пам’ятати, що головними завданнями протягом першого місяця лікування препаратами ЗПТ є: безпечно досягти належної дози лікарського засобу, зупинити супутнє вживання наркотичних речовин та знайти рішення для інших медичних проблем, зокрема, інфекційних захворювань ВІЛ та вірусного гепатиту С.

Теми лекції:

  • Головні завдання індукції
  • Особливості індукції препаратами ЗПТ, доступних в Україні
  • Приділення особливої уваги окремим групам пацієнтів під час початку лікування

Спікери:

Андрій Птащенко – лікар психіатр-нарколог, головний фахівець з управління та протидії вірусним гепатитам та опіоїдної залежності в ДУ “Центр громадського здоров’я МОЗ України”.

Гела Каландія – лікар-нарколог, завідувач амбулаторним відділенням ЗПТ КНП “КМНКЛ “Соціотерапія”, експерт з ЗПТ Бюро ВООЗ в Україні.

Лекція буде доступна за посиланням.

Інші новини