Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Анонс онлайн-лекції «Проведення детоксикації препаратами замісної підтримувальної терапії»
21.02.2024
11:21

Анонс онлайн-лекції "Проведення детоксикації препаратами замісної підтримувальної терапії"

Запрошуємо медичних фахівців відвідати онлайн-лекцію «Проведення детоксикації препаратами ЗПТ», яка відбудеться о 15:00 22 лютого (четвер).

Довготривале лікування, стабільний стан, налагодження психосоціального становища тощо можуть дати підстави пацієнту вважати, що він вже готовий закінчити лікування препаратами замісної підтримувальної терапії (ЗПТ). Після того, як пацієнт розповів лікарю про свої наміри припинити прийом ЗПТ та відмовитися від подальшого лікування, лікар має забезпечити безпечне лікування синдрому відміни (детоксикацію).

Основна мета детоксикації - позбавлення пацієнта від негативних фізіологічних та психологічних симптомів, пов'язаних із припиненням вживання опіоїдів, на шляху до повного припинення прийому наркотичних лікарських засобів.

Основними завданнями детоксикації є:

- полегшення страждань пацієнта

- запобігання важким наслідкам абстинентного синдрому

- припинення вживання опіоїдів

Процес детоксикації варто проводити вкрай обережно. Однак, незважаючи на це, у значної кількості споживачів наркотиків, їхніх рідних та загалом громадськості існують хибні переконання щодо детоксикації. Зокрема, щодо того, що для подолання залежності від наркотичних речовин достатньо просто припинити їх вживання.

Однак, рішення раптово припинити вживання опіоїдів може бути доволі небезпечним і має серйозні ризики для здоров’я людини.  

На онлайн-лекції спікери сфокусують увагу на особливостях проведення детоксикації пацієнтам. Зокрема, вони торкнуться наступних тем:

1) Причини припинення лікування препаратами ЗПТ в Україні

2) Синдром відміни та його оцінка

3) Рекомендації щодо припинення ЗПТ

4) Критерії готовності припинення ЗПТ

5) Схема детоксикації, загальні правила зменшення дозування

Спікери:

Андрій Птащенко – лікар психіатр-нарколог, головний фахівець з управління та протидії вірусним гепатитам та опіоїдної залежності в ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Гела Каландія – лікар-нарколог, завідувач амбулаторним відділенням ЗПТ КНП «КМНКЛ «Соціотерапія», експерт з ЗПТ Бюро ВООЗ в Україні.

Лекція відбудеться за посиланням

У разі виникнення труднощів із доступом до онлайн-лекції за вказаним вище посиланням скористайтеся ідентифікаційним номером 879 7626 7094 та кодом 149700.

Запис лекції буде доступний на нашому YouTube каналі.

Інші новини