Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Анонс вебінару «Післяпологова депресія. Стратегії підтримки та подолання»
29.05.2024
15:28

Анонс вебінару «Післяпологова депресія. Стратегії підтримки та подолання»

Центр громадського здоров’я запрошує працівників центрів контролю та профілактики хвороб, відповідальних за психічне здоровʼя, та всіх охочих взяти участь у вебінарі «Післяпологова депресія. Стратегії підтримки та подолання».

Зустріч відбудеться 31 травня з 09:30 до 11:30 на платформі  Zoom за посиланням (Meeting ID: 260 195 9584 / Passcode: 364434). Формат заходу передбачає доповідь і час для запитань та коментарів учасників вебінару.

На вебінарі будуть висвітлені такі аспекти виникнення післяпологової депресії як її поширеність, основні прояви, способи подолання та попередження. 

Психічний стан жінки після пологів жінки є чутливим та змінним. Під впливом гормонів, що змінюються, жінка може відчувати безпричинні перепади настрою та безпорадності. Цей стан може бути фізіологічним і пройти самостійно, а може бути початком післяпологової депресії.

Післяпологова депресія, окрім впливу на здоровʼя жінки, впливає також на емоційний звʼязок «мати-дитина», що відображається на психічному здоровʼї дитини.

До стратегії допомоги та подолання післяпологової депресії належить своєчасна діагностика, та індивідуальний підхід до лікування.

Одним з інструментів допомоги при післяпологовій депресії є доказова інтервенція ВООЗ «Здорове мислення».

Спікерка: Тетяна Бут, лікар-психолог, психотерапевт, асистент кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії НМУ ім. О.О. Богомольця.

Матеріал підготовлений у рамках Всеукраїнської програми «Ти як?» (https://howareu.com/), ініційованої першою леді Оленою Зеленською. 

Інші новини